Taliban: Anlaşma şartlarına uyulmazsa olacakların sorumlusu biz değiliz

Taliban: Anlaşma şartlarına uyulmazsa olacakların sorumlusu biz değiliz

Taliban Siyasi Ofis Sözcüsü Suheyl Şahin, ABD ile Taliban arasında varılan anlaşmaya dair açıklamalarda bulundu.

Taliban Siyasi Ofis Sözcüsü Suheyl Şahin, ABD ile Taliban arasında varılan anlaşmaya dair açıklama yaptı.

Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Şahin, mevcut sürece ve Kabil hükümeti elindeki 5 bin Taliban mensubunun serbest bırakılmasına dair tartışmalara değindi.

Şahin, anlaşmada kararlaştırılan şartların yerine getirilmemesi halinde olacakların sorumlusunun Taliban değil diğer taraflar olduğunu savundu.

Suheyl Şahin şu ifadeleri kullandı:

"Anlaşma hükümleri uygulanır ve esirler serbest bırakılırsa İslam Emirliği 10 Mart'ta Afganlar arası görüşmelere hazırdır. Müzakere heyetimiz ve gündemimiz hazırdır ve anlaşıldığı üzere devam edecektir.

Şayet müzakereler belirtilen tarihin ötesine atılırsa, sorumluluk diğer taraflara ait olacaktır."

ABD ile Taliban arasında 29 Şubat'ta imzalanan anlaşmada 10 Mart'a kadar her iki tarafın da elindeki esirleri serbest bırakacağı, bunun ardından Afganlar arası görüşmelerin başlayacağı kararlaştırılmıştı.

Ancak Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, Taliban mensuplarının serbest bırakılmasına ABD'nin değil Kabil hükümetinin karar vereceğini ileri sürmüş, bunun ardından ülke içerisinde gerginlik yaşanmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.