Afganistan'da eski emniyet müdürü Taliban'a katıldı

Afganistan'da eski emniyet müdürü Taliban'a katıldı

Afganistan'ın güneyinde Kabil hükümetine bağlı eski emniyet müdürünün Taliban'a katıldığı bildirildi.

Afganistan'ın güneyindeki Ferah vilayetinde Kabil hükümetine bağlı eski emniyet müdürünün Taliban'a katıldığı bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Ferah vilayeti eski emniyet müdürü ve Kabil yönetimi tarafından atanmış Ferah vali yardımcısının babası olan Abdulcelil Bahtavar Taliban'a katıldığını açıkladı.

Bahtavar, Taliban'a katılımı sonrası yaptığı açıklamada, ülkede İslami bir yönetim şekli kurabilmek için herkesi Taliban'a katılmaya davet etti.

Diğer oğlu Taliban'ın düşürdüğü helikopterde ölmüştü

Tacik asıllı Abdulcelil Bahtavar'ın diğer oğlu olan eski Ferah İl Meclis Başkanı Ferid Bahtavar 2018 yılı Ekim ayında Ferah'ta Taliban tarafından düşürüldüğü açıklanan helikopterde hayatını kaybetmişti.

ttt1.jpegBahtavar, Taliban'a katılımı sonrası bölgedeki bir camide konuşma yapıyor

Bahtavar'ın kendisi de daha önce Taliban tarafından saldırıya uğramış ancak sağ olarak kurtulmuştu.

ABD ile imzalanan anlaşma sonrası Afganistan'da Taliban'a katılım eski seyrine göre daha da yoğunlaşırken, Bahtavar'ın harekete katılımı şu ana dek en üst düzey katılım olarak gösteriliyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.