Afganistan'da içeriden saldırı korkusu: ABD ziyareti sırasında güvenlik güçlerine silah verilmedi

Afganistan'da içeriden saldırı korkusu: ABD ziyareti sırasında güvenlik güçlerine silah verilmedi

ABD'nin Afganistan'dan sorumlu komutanı Gazni'yi ziyaret etti.

NATO liderliğindeki Kararlı Destek Misyonu Generali Scott Miller, Afganistan'ın güneydoğusuda bulunan Gazni vilayetinin valisi ve güvenlik yetkilileriyle bir araya gelerek vilayetin güvenliği hakkında bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme esnasında Miller'ın silah taşıması ve Kabil hükümeti güçlerinin elinde silahın bulunmaması dikkat çekti.

Ekim ayında Kandahar'da düzenlenen içeriden saldırıda üst düzey isimler ölmüş ve yaralanmış, saldırı sonrası güvenlik önlemleri artırılmıştı.

İl meclisindan yapılan açıklamalara göre Vali Vahidullah Kelimzay, General Miller ile Gazni'nin mevcut güvenlik sorunları, hükümet güçlerinin ihtiyaçları ve kapasiteleri, tehditler ve güvenlik baskıları hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Ayrıca Kelimzay güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarının giderilmesi için acil adımlar atılması gerektiğini ve güvenlik tehditlerini ortadan kaldırmak için ilave özel kuvvetlerin görevlendirilmesi gerektiğini belirtti.

İl meclisinin medya dairesinden yapılan açıklamada, il güvenlik yetkililerin ikinci bir toplantıya katılarak mevcut güvenlik durumu ve ortaya çıkan tehditlerin kaldırılması için bilgi, tavsiye ve talep paylaşımlarında bulundukları bildirildi.

General Miller ise Gazni'nin hükümet ve NATO güçleri için hala en öncelikli yerlerden biri olduğunu söyledi. Miller ayrıca, NATO'nun Kabil hükümeti güçlerinin gereksinimlerine yardımcı olmaya kararlı olduğunu ve bu vilayetteki Kabil hükümeti güçleriyle birlikte hareket etmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.