Afganistan'da Taliban 'içeriden' vurdu: 30 ölü

Afganistan'da Taliban 'içeriden' vurdu: 30 ölü

Afganistan'ın batısındaki Ferah ilinde Taliban tarafından gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda Kabil hükümeti güvenlik gücü öldü veya yaralandı.

Afganistan'ın batısındaki Ferah ilinde bugün Taliban tarafından gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda Kabil hükümeti güvenlik gücü öldü veya yaralandı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, ülkenin batısındaki Ferah vilayetine bağlı Ferah Rod ilçesinde Kabil hükümeti güçlerinin konuşlu olduğu bir askeri üste düzenlenen silahlı saldırıda onlarca kişi öldü ve yaralandı.

Kaynaklar, Ferah Rod ilçesindeki Toli askeri üssünde çatışmaların yaşandığını, çatışmaların ardından birkaç aracın üsten ayrıldığını ifade etti.

Taliban saldırıyı üstlendi: İçeriden vurduk en az 35 kişi öldü

Taliban sözcülerinden Kari Muhammed Yusuf Ahmedi tarafından yapılan açıklamada, Ferah Rod ilçesinde düzenlenen saldırının, Kabil hükümeti güçleri arasına daha önceden sızmış 6 Taliban savaşçısı tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.

6 Taliban savaşçısının gerçekleştirdiği saldırıda Kabil hükümetine bağlı askeri personelden 35 kişinin öldürüldüğünü öne süren sözcü, ölenler arasında üst düzey askeri isimlerin de olduğunu dile getirdi.

Sözcü ayrıca saldırıda Kabil hükümeti güçlerinden 2 polisin canlı olarak yakalandığını, 5 askeri kamyon 2 Humvee tipi zırhlı araç ve çok sayıda silahın ele geçirildiğini ifade etti.

Kabil hükümetine bağlı medya kaynakları ise saldırıyı doğrularken ölü sayısını en az 30 olarak açıkladı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.