Taliban Ferah'ta bir ilçeyi ele geçirdi

Taliban Ferah'ta bir ilçeyi ele geçirdi

Taliban'ın Afganistan'ın batısındaki Ferah ilinin Şib Koh ilçesini ele geçirdiği bildirildi.

Taliban Afganistan'ın batısındaki Ferah ilinde bir ilçe merkezini daha ele geçirdi.

Bugün sabah saatlerinde yerel kaynaklardan yapılan açıklamalara göre, Ferah ilinin batısında yer alan, İran sınırındaki Şib Koh ilçe merkezi Taliban'ın eline geçti. Kabil hükümeti güvenlik güçleri 3 aydan uzun süredir kuşatma altında oldukları ilçe merkezinden çatışma olmadan geri çekildi. 

Yerel kaynaklar Taliban savaşçılarının ilçe merkezindeki yönetim binalarına, polis üslerine, askeri üslere ve diğer hükümet binalarına girerek kontrolü tamamen sağladığını ifade etti. Bölgeden fotoğraflar da paylaşıldı.

Kabil hükümeti kaynakları konuya dair bir açıklama yapmazken, Taliban resmi internet sitesinden ilçe merkezinin ele geçirildiğini duyurdu. Taliban ilçe merkezinin uzun süredir sıkı bir kuşatma altında olduğunu, bugün sabah saatlerinde Kabil hükümeti güçlerinin geri çekilmesi ile bölgenin ele geçirildiğini ifade etti. Konuya dair ayrıntıların daha sonra paylaşılacağını duyurdu.

İlçenin konumu:

Ferah ili Afganistan'da Taliban'ın etkinliğinin en fazla olduğu bölgelerden biri konumunda. Taliban ilin tamamında düzenli olarak Kabil hükümeti güvenlik güçlerinin askeri noktalarına saldırılar düzenliyor. Bölgeden aktarılan haberlere göre Taliban her gün bölgede saldırılar düzenlerken Kabil hükümeti güçleri de ciddi kayıplar veriyor.

Hareket özellikle bu yıl düzenlediği saldırılarda Ferah ilinin tamamında sahayı domine etmiş durumda. İl genelinde, ilin güneybatısındaki Leş ve Cuveyn ilçesi haricinde tüm ilçeler Taliban'ın kontrolünde veya Taliban'ın yoğun etkinliğine sahne oluyor.

Taliban 15 Mayıs tarihinde Ferah ili merkezine girmiş ve il merkezini geçici bir süre ele geçirmişti. Hareket halen il merkezinin hemen dışında konuşlanmış durumda. İl genelinde askeri noktalara yönelik saldırıların yanı sıra, askeri araçlar da el yapımı patlayıcıların kullanıldığı saldırılarla hedef alınıyor. Taliban'ın ülkenin batısındaki etkinliği artarak devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.