ABD Afganistan'daki askerlerinin yarısını çekecek

ABD Afganistan'daki askerlerinin yarısını çekecek

ABD'nin Afganistan'daki askeri varlığını yarı yarıya azaltmayı hedeflediği bildirildi.

ABD'de yayın yapan military.com'un Beyaz Saray'ın planlarından bilgisi olan Savunma Bakanlığı kaynağına dayandırdığı haberine göre Suriye'den çekilme kararı alan ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, Afganistan'daki varlığını azaltma planları yapıyor.

Kaynak, Afganistan'daki ABD kuvvetlerinin komutanı general Scott Miller'in 14 bin ABD askerinden yaklaşık 7 binini Afganistan'dan çekmeyi ancak Özel Harekat Kuvvetleri'ne (SOF) bağlı bir taarruz grubunu ülkede bırakmayı planladığını belirtti.

ABD'nin Suriye'den çekilme kararıyla birlikte, Afganistan'daki kuvvetlerinin de yarısını çekeceğine ilişkin haberler basına yansımıştı. Söz konusu haberleri yalanlayan Afganistan'daki ABD kuvvetlerinin komutanı general Scott Miller, "Öyle bir emir almadım, bu nedenle herhangi bir değişiklik yok" demişti.

Aralık ortasında AFP'ye konuşan bir yetkili, Trump'ın ABD'nin Afganistan'da bulunan 14 bin askerinin 'neredeyse yarısını' ülkeye geri çağırmayı planladığını açıklamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.