Afganistan'da insani yardım kisvesi altında misyonerlik yapan Amerikalılara gözaltı

Afganistan'da insani yardım kisvesi altında misyonerlik yapan Amerikalılara gözaltı

Afganistan'da misyonerlik faaliyetlerinde bulunmakla suçlanan ABD vatandaşlarının gözaltına alındığı bildirildi.

"İnsani yardım" kisvesi altında Afganistan'da faaliyet gösteren bazı Amerikalıların gözaltına alındığı bildirildi.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, ülkenin batı kesimindeki Gur ilinde "insani yardım" amacıyla bulunduklarını iddia eden bazı Amerikan vatandaşları misyonerlik yaptıkları tespit edilerek gözaltına alındı.

Yapılan açıklamada toplamda 21 kişinin gözaltına alındığı, bunlardan bir kısmının Amerikan vatandaşı, bir kısmının ise bunlara eşlik eden Afganlar olduğu ifade edildi.

Gur ilindeki İslam Emirliği yönetimi sözcülerinden Abdulvahid Hamas Guri tarafından yapılan açıklamada, gözaltına alınanların bölge halkını Hıristiyanlığa davet ettiğinin tespit edildiği, çeşitli belge ve kasetlerin ele geçirildiği belirtildi.

Gözaltına alınanların "International Assistance Mission" isimli İsviçre merkezli kuruluşa mensup olduğu kaydedildi. Söz konusu kuruluş 1966 yılından bu yana Afganistan'da faaliyet gösteriyor.

İslam Emirliği yönetiminin ülkede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını sıkı bir gözlem altında tuttuğu, yabancı devletler adına çalıştığı veya misyonerlik yaptığı belirlenen kişileri sınır dışı ettiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.