Afganistan'da seçimleri korumak için 100 bin asker sandık başında

Afganistan'da seçimleri korumak için 100 bin asker sandık başında

Afganistan'da cumartesi günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Taliban tehdidi karşısında güvenlik önlemleri had safhaya çıktı.

Afganistan'da cumartesi günü yapılacak devlet başkanlığı seçimleri öncesi Taliban tehdidi karşısında güvenlik önlemleri had safhaya çıktı. Ülkede 29 binden fazla oy kullanma merkezine toplamda 100 binden fazla polis ve asker yerleştirildi.

Euronews'in haberine göre, Afganistan İçişleri Bakanlığı'ndan Operasyonlar ve Planlama Genel Müdürü Abdul Mokim Abdulrahimzai "Tüm güvenlik önlemleri en üst seviyede. Seçimlerin başında etkisiz hale getirme, tutuklama ya da rahatsız etme operasyonları yürütüldü." dedi.

1500 kadar sandık ise güvenlik güçleri yollanamadığından kapatıldı.

Devlet başkanlığı seçimleri boyunca Afgan güvenlik güçlerine Amerika Birleşik Devletleri (ABD) askerleri de havadan müdahaleler de dahil, destek verecek.

Taliban, Afgan halkına "ABD planı" olarak nitelediği seçimlere katılmaması çağrısı yapmıştı.

Seçimlerin favori ismi ülkenin Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin cumartesi günü Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah ile yarışması bekleniyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.