Afganistan'da Taliban dört vilayette saldırı başlattı

Afganistan'da Taliban dört vilayette saldırı başlattı

Taliban'a bağlı güçler Afganistan'ın üç vilayetinde Kabil hükümeti güvenlik güçlerine yönelik eş zamanlı saldırılar başlattı.

Afganistan'ın dört ilinde Taliban tarafından başlatılan eş zamanlı saldırılarda Kabil hükümetine bağlı güvenlik güçlerine ait birden fazla askeri merkez ele geçirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Taliban'a bağlı silahlı güçlerin Afganistan'ın güneyindeki Gazni, orta kesimindeki Vardak, kuzeydeki Kunduz ve Tahar vilayetlerinde birkaç gündür devam eden koordine saldırılarında Kabil hükümeti güçlerine ait birçok askeri nokta Taliban'ın kontrolüne geçti.

Taliban'ın iddiasına göre, Kabil hükümetine bağlı güçlerden ele geçirilen noktalar arasında 2 büyük askeri merkez de bulunuyor.

Afganistan yerel medyası Taliban saldırılarını doğrularken konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapılmadı. 

Taliban'a bağlı kaynaklar ise 4 ilde gerçekleşen sadırılarla ilgili açıklamada bulundu.

Sözcü Zebihullah Mücahid tarafında yapılan açıklamada, Gazni, Vardak ve Kunduz illerinde düzenlenen sadırılarda Kabil hükümetine bağlı güçlerden 83 kişinin öldürüldüğü, 5 kontrol noktasının ele geçirildiği ve 2 büyük askeri merkezin de Taliban'a geçtiği öne sürüldü.

Açıklamda, çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçirildiği ifade edilirken, Gazni ilinde düzenlenen saldırının merkeze bağlı Kadı Kale bölgesinde düzenlendiği belirtildi.

Gazni merkezindeki saldırıda 1 polis merkezinin ele geçirildiği öne sürüldü.

Kabil hükümeti kaynakları tarafından Kunduz ilinde düzenlenen saldırılarla

Tahar'daki saldırılar

Öte yandan ülkenin kuzeyindeki Tahar iline bağlı Havaca Gar ilçesinde Taliban'ın iki köyü tamamen kontrol altına aldığı belirtildi.

Yerel kaynaklar tarafından aktarılan haberde, bölgede yaşanan çatışmalarda 20 kadar yerel polisin öldüğü, birçoğundan da haber alınamadığı ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.