Taliban'dan Gazni'de yeni saldırı dalgası

Taliban'dan Gazni'de yeni saldırı dalgası

Taliban'ın Gazni ilinde düzenlediği yeni saldırı dalgasında Kabil hükümetine bağlı güçlerden çok sayıda asker ve polis öldü.

Taliban'ın Gazni ilinde düzenlediği yeni saldırı dalgasında Kabil hükümetine bağlı güçlerden çok sayıda asker ve polis öldü. Taliban birçok noktayı ele geçirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın güneyinde yer alan Gazni iline bağlı Caguri ilçesinde Taliban tarafından düzenlenen bir dizi yeni saldırı dalgasında Kabil hükümetine bağlı asker ve polis güçlerinden onlarca kişi öldü ve yaralandı.

Pazartesi günü sabahı erken saatlerde başlayan saldırılarda Taliban'ın çok sayıda kontrol noktasını da ele geçirdiği bildirildi.

Afgan yerel medyasında yer alan haberlerde, Taliban'ın Pazartesi günü bölgeye yönelik bir saldırı başlattığı ve Kabil hükümetine bağlı çok sayıda askeri saldırılarda öldüğü veya yaralandığı ifade edildi.

Ancak birçok yerel kaynak Taliban'ın bölgede ele geçirdiği kontrol noktalarından bahsetmedi.

Angori ilçesi konumu:

Kabil hükümeti güçlerinin Gazni ilindeki güçlerinin büyük bir kısmını merkez ve yakınındaki ilçelere konuşlandırması sonrasında Taliban'ın atıl kalan bu bölgede düzenlediği saldırı, hareketin bir kez daha taktiksel olarak hareket ettiğini gösterdi.

Taliban'ın kendi kaynaklarından yapılan açıklamada, Caguri ilçesine bağlı Angori bölgesinde düzenlenen 2 günlük saldırıda 9 kontrol noktasının ele geçirildiği ifade edildi.

Sözcü Zebihullah Mücahid tarafından bu sabah yapılan açıklamada, Pazartesi günü sabah erken saatlerde ilçeye yönelik başlayan saldırıda Kabil hükümetine ait 9 kontrol noktasının ele geçirildiği, en az 25 askerin çatışmalarda öldürüldüğü öne sürüldü. 

"Feryab ilinde geniş çaplı ilerleme"

Gazni'deki saldırıda çok sayıda askerin yaralandığını da ifade eden Taliban sözcüsü, ülkenin kuzeyinde yer alan Feryab iline bağlı Peştunkot ilçesindeki diğer bir saldırıdaysa 3 büyük askeri üsle birlikte 10 kontrol noktasının Kabil hükümetine bağlı güçlerden ele geçirildiğini öne sürdü.

Öte yandan dün ülkenin batısındaki Ferah ili merkezine bağlı bir köye düzenlenen saldırıda bir kontrol noktasının ele geçirildiği, 7 polisin de öldürüldüğü öne sürüldü.

Yerel haber kaynakları tarafından doğrulanan saldırı haberleri ve son iki gündür ülkenin önemli noktalarında artış gösteren Taliban saldırılarına ilişkin Kabil hükümeti tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.