Taliban Hazara bölgesinde ilerliyor: Bir ilçe ele geçirildi

Taliban Hazara bölgesinde ilerliyor: Bir ilçe ele geçirildi

Taliban Afganistan'da Hazaraların yaşadığı bölgede ilerlemeyi sürdürüyor.

Taliban Gazni'nin batı sınırında Hazaraların yoğun olarak yaşadığı bölgede ilerlemeye devam ediyor.

Gazni iline bağlı Malistan ilçesi bugün sabah saatlerinde Taliban tarafından ele geçirildi.

İlçenin konumu:

Taliban Kasım ayının 6'sında bölgede geniş çaplı saldırılar başlatarak Caguri ilçesinde de ilerleme kaydetmişti.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid bugün yaptığı açıklamada ilçe merkezinin, polis merkezinin ve 6 karakolun tamamen ele geçirildiğini, 11'i komando 42 Kabil hükümeti askeri personelinin öldürüldüğünü ifade etti. Taliban sözcüsüne göre saldırıda 2 Taliban mensubu da öldürüldü.

Yerel kaynaklar bölgenin Taliban eline geçtiğini doğrularken, Kabil hükümetinin bölgeye takviye kuvvet göndermekte zorlandığı ifade ediliyor. Bölgede çatışmaların, Taliban ilerleyişiyle sürdüğü belirtiliyor.

Malistan güneyindeki Caguri ilçesinde Taliban ilerleyişini durdurmak üzere bölgeye gelen Kabil hükümeti özel birlikleri de Taliban saldırılarında ağır kayıp verdi. Kabil hükümetinin en iyi birlikleri olarak adlandırılan Özel Kuvvetler personeli 30'dan fazla kayıp verdi. New York Times'ın haberine göre "bölgedeki Özel Kuvvetler birimi neredeyse tamamen yok edilirken, Kabil hükümeti yetkilileri de kuşatılan bölgeden nasıl kaçacaklarını düşünüyor."

Hazara milis komutanı Nazer Hüseyin

Bölgede Taliban'ın karşısında duran güç Kabil hükümetine bağlı bir askeri birim değil. Hazara bölgelerinde milis biçiminde silahlandırılan Hazara erkekler Taliban ile çatışmalara giriyor. Bir milis komutanı olan Nazer Hüseyin "Kabil hükümeti bir şey yapmazsa tüm ilçe yakında Taliban'ın eline geçecek" ifadesini kullanıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum