Taliban Gazni'de bir ilçeyi kontrol altına aldı

Taliban Gazni'de bir ilçeyi kontrol altına aldı

Taliban, Afganistan'ın güney kesiminde yer alan Gazni'de hakimiyet alanını genişletiyor.

Taliban, Afganistan'ın güney kesiminde yer alan Gazni'de bir ilçe merkezini kontrol altına aldı.

Kabil hükümeti kaynaklarından ve Taliban'dan yapılan açıklamalara göre, Gazni il merkezinin batısında yer alan Hogyani ilçesinin merkezi, gece saatlerinde Taliban tarafından yapılan saldırı neticesinde ele geçirildi.

İlçenin konumu:

Kabil hükümetine bağlı yetkililer de ilçenin Taliban eline geçtiğini doğruladı. Gazni il meclisi başkanı Nasır Ahmed Fakiri yaptığı açıklamada, ilçe merkezinin gece saatlerinde Taliban tarafından ele geçirildiğini belirtti.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid de ilçenin ele geçirildiğini kısa bir açıklamayla duyurdu. Taliban tarafından yapılan açıklamada, saldırının Taliban'a bağı özel kuvvetler tarafından gerçekleştirildiği, saldırıda 18 askerin öldürüldüğü, 6'sının yaralandığı, çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği belirtildi.

Taliban, bu yıl başlattığı bahar saldırıları kapsamında Gazni ilinde daha önce çok sayıda ilçeyi ele geçirdiğini ilan etmişti. Hareket, Gazni ilinin çoğunda doğrudan kontrol sahibi. Taliban bu yıl 10 Ağustos'ta Gazni merkezini de geçici bir süre için ele geçirmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.