Taliban Ferah'taki saldırıda onlarca askeri öldürdü ve esir aldı

Taliban Ferah'taki saldırıda onlarca askeri öldürdü ve esir aldı

Taliban'ın Afganistan'ın batısında düzenlediği saldırıda çok sayıda güvenlik gücünü öldürdüğü ve esir aldığı bildirildi.

Afganistan'ın batısındaki Ferah ilinde Taliban'a bağlı silahlı güçler tarafından düzenlenen saldırıda Kabil hükümetine bağlı çok sayıda güvenlik personelinin öldüğü ve yaralandığı, birçoğunun da Taliban tarafından esir alındığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Ferah iline bağlı Pusht Koh ilçesinde Kabil hükümetine bağlı güvenlik güçlerinin konuşlu olduğu noktalara Taliban'a bağlı silahlı güçler tarafından dün gece bir dizi saldırı düzenlendi.

Bölgedeki Taliban saldırılarının birkaç gündür aralıklarla devam ettiğini ifade eden yerel kaynaklar, dün geceden itibaren Taliban güçlerinin saldırılarının şiddetini artırdığını ve Taliban'ın Kabil hükümeti güçlerinin kontrolündeki bölgeye giriş yaptığı belirtti.

Kabil hükümetine ait askeri noktaların Taliban kontrolüne geçtiğini ifade eden kaynaklar, 30 kadar Kabil hükümeti güvenlik personelinden haber alınamadığı bilgisini kaydetti.

Taliban sözcüsü Kari Muhammed Yusuf Ahmedi tarafından sosyal medya ağları üzerinden saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, Kabil hükümeti güçlerinden 30 kişinin öldürüldüğü, 20'sinin canlı olarak yakalandığı, çok sayıda silah, mühimmat ve askeri araca el konulduğu bilgisi paylaşıldı.

Taliban sözcüsünün açıklamasında, saldırıda 5 adet Humvee, 2 askeri kamyon, ABD'nin Kabil hükümeti güçlerine verdiği 15 askeri araç yakılarak tahrip edildi. 

Yine aynı açıklamada, 2 Humvee, 2 Ranger araç, 1 askeri kamyon, 130 piyade tüfeği ve 4 kamyon mühimmat ele geçirildiği öne sürüldü.

Sözcü ayrıca, sadırıda canlı olarak yakalandığı belirtilen Kabil hükümeti güçlerine bağlı personelin görüntülerini yayınladı:

tata2.jpg

tata3.jpg

Taliban, Ferah ili kent merkezi çevresi ve ilin kırsalında geniş etki alanına sahip.

Ferah ilindeki Kabil hükümetine bağlı yönetim, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, eğer önlem alınmaz ve ilave güç sevkiyatı yapılmazsa Taliban'ın kent merkezini ele geçirebileceğini ifade etmişti.

Taliban'a bağlı silahlı güçler, Mayıs ayında Ferah ili kent merkezine yönelik ilerleme girişiminde bulunmuş, kent merkezinin belli bölgelerini kısa bir süre kontrol altına almıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.