Afganistan'da Taliban'dan askeri üsse bombalı araç saldırısı

Afganistan'da Taliban'dan askeri üsse bombalı araç saldırısı

Afganistan'ın doğusunda Taliban Kabil hükümeti güçlerine ait bir askeri üsse bombalı araç saldırısı düzenledi.

Afganistan güne büyük bir saldırı haberiyle uyandı.

Ülkenin doğusundaki Paktika ilinin merkezi Gardiz'de ABD destekli Kabil hükümeti güçlerinin askeri üssü bir bombalı araçla hedef alındı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre bölge saatiyle bugün sabah 8 sularında, Gardiz şehrinde bulunan askeri merkez, Taliban'ın saldırısına hedef oldu.

Saldırı sonrası askeri üs büyük oranda tahrip olurken, üssün içerisinde bulunan onlarca askerin de öldüğü ve yaralandığı ifade edildi.

Kabil hükümeti güçleri saldırıda 5 askerin ve 15 sivilin yaralandığını, 5 sivilin ise öldüğünü öne sürdü.

Bölge kaynakları saldırıda hedef alınan merkezin, Kabil hükümetine ait idari ve askeri binaların bulunduğu bir noktada yer aldığını aktararak, hedef alınan noktanın haritasını paylaştı:

gardiz14mayis.jpeg

Taliban üstlendi

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid, üssü hedef alan saldırıyı Taliban'ın düzenlediğini ifade etti.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada hedef alınan üssün, hükümet güçlerinin ana kumanda merkezi olduğu, saldırının yalnızca askeri binayı hedef aldığı ve bölgenin sivil merkezlerden uzakta bulunduğu ifade edildi.

Taliban, saldırının, Kabil hükümeti lideri Eşref Gani'nin savaş ilanının ardından geldiğine vurgu yaparak, "Hükümet güçlerinin sivilleri hedef alan saldırıları komuta ettiği merkezlerin artık güvende olmadığını" kaydetti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.