Afganistan'daki Taliban saldırısında hükümet güçlerinden 27 kişi öldü

Afganistan'daki Taliban saldırısında hükümet güçlerinden 27 kişi öldü

Afganistan'ın güneyinde yaşanan şiddetli çatışmalarda en az 14 Kabil hükümeti polisi ve askerinin öldürüldü.

Afganistan'ın güneyinde yaşanan şiddetli çatışmalarda en az 14 Kabil hükümeti polisi ve askerinin öldürüldüğü ifade edildi. Ülkedeki şiddet olayları, Katar’ın başkenti Doha’da Taliban ile Kabil hükümeti yetkilileri arasında devam eden barış görüşmelerine rağmen hız kesmeden devam ediyor.

Taliban savaşçıları, Pazar gecesi, ülkenin güneyindeki Uruzgan vilayetinde Kabil hükümeti güvenlik güçlerine ait birçok bölgeye saldırı düzenledi.

'En az 27 güvenlik personeli öldü'

Afgan muhabir Bilal Sarwary'nin aktardığına göre Uruzgan'daki saldırıda Kabil hükümeti güçlerinden en az 27 kişi öldü.

AFP’nin haberine göre, yetkililer Kabil hükümet güçleri kontrolünde bulunan Gizab şehrinin neredeyse Taliban savaşçılarının eline geçtiğini açıkladı.

Uruzgan Valiliği Sözcüsü Zilgey İbadi, “Şiddetli çatışmalar devam ediyor. Kuvvetlerimiz birçok yerden çekildi” dedi.

Yetkililer, söz konusu yoğun çatışmada 14 güvenlik personelinin öldürüldüğünü, 24'ten fazla kişinin yaralandığını bildirdi.

Vilayet konseyi emniyet müdürü Emir Muhammed Barikzay, “Çatışma şua nda polis merkezine yaklaştı. Daha fazla takviyeye ihtiyacımız var” ifadelerinde bulundu.

Söz konusu çatışma, Taliban ve Kabil hükümetinden müzakerecilerin Doha'da bir araya gelerek 19 yıldır süregelen savaşı sona erdirmenin yollarını görüştüğü bir zamanda geldi.

Bir hafta önce başlayan müzakerelerin başlangıcında dahi ülke genelinde şiddet azalmadı. Diğer yandan, müzakereciler ise görüşmelerde yeteri kadar somut ilerleme kaydetmedi.

Cumartesi günü ise Afganistan Savunma Bakanlığı ülkenin kuzeydoğusundaki Kunduz eyaletinde Taliban’a ait üsse düzenlenen hava saldırılarında 30 militanın öldürüldüğünü açıklamıştı. Diğer yandan yerel yetkililer ise Pazartesi günü gerçekleştirilen saldırılarda en az 17 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Kunduz Valilik Sözcüsü İsmetullah Muradi, Taliban'ı hedef alan hava saldırısının olduğu yerde toplanan sivillerin öldürüldüğünü belirtti.

Herhangi bir sivil kayıptan bahsetmeyen Savunma Bakanlığı ise konuyu araştırmaya devam ediyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.