Taliban Afganistan'da bir ilçeyi ele geçirdi

Taliban Afganistan'da bir ilçeyi ele geçirdi

Taliban, Afganistan'ın güney kesimindeki Uruzgan ilinin Dehravud ilçe merkezini Kabil hükümeti güçlerinden ele geçirdi.

Taliban, Afganistan'ın güney kesimindeki Uruzgan ilinin Dehravud ilçe merkezini Kabil hükümeti güçlerinden ele geçirdi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Taliban, uzun süredir kuşatma altında tuttuğu Dehravud ilçe merkezine bugün sabah saatlerinde kapsamlı bir saldırı başlattı.

Başlatılan saldırıda ilçe merkezindeki tüm idari ve askeri merkezler Taliban tarafından ele geçirilirken, Kabil hükümeti güçleri, ilçe merkezine 5 kilometre mesafedeki askeri üsse geri çekildi.

İlçe merkezinin konumu:

Hükümete yakın askeri kaynaklar söz konusu askeri üssün de Taliban kuşatması altında olduğunu ifade etti. Kaynaklar bölgenin uzun süredir kuşatma altında olduğunu ve hükümetin bölgeye destek göndermekte yetersiz kaldığını vurguladı.

Bölge kaynakları Taliban'ın Dehravud çevresinde saldırıları gece saatlerinde başlattığını, sabah saatlerine kadar 53 askeri nokta, 3 askeri üs ve idari merkezleri kontrol altına aldığını belirtti.

Uzun süredir Taliban kuşatmasında bulunan Dehravud, Hilmend Nehri kıyısında bulunuyor ve stratejik Kacaki Barajı'na yakın bir noktada yer alıyor. Aynı zamanda Uruzgan ilinin merkezi Tarinkot şehrine de 50 kilometre mesafede yer alıyor.

Taliban'ın Dehravud'un ardından, Uruzgan'da kuşatma altında tuttuğu Tarinkot, Çora ve Çinartu gibi yerleşimlere yöneleceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.