Kabil'de askeri üsse bombalı araç saldırısı

Kabil'de askeri üsse bombalı araç saldırısı

Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'in batısında bir askeri üssü bombalı araçla hedef aldığı bildirildi.

Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'in batısında bir askeri üssü bombalı araçla hedef aldığı bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre dün gece saatlerinde Kabil'in Pagman ilçesinde bulunan bir askeri üsse yönelik bombalı araç saldırısı düzenlendi.

Vardak ilinin merkezi Meydan Şehr ile Kabil arasında bulunan Arganday'daki askeri üsse yönelik saldırının, son zamanlarda gerçekleştirilen en şiddetli saldırılardan biri olduğu ifade edildi.

Arganday'ın konumu:

Bölge kaynakları, saldırıda askeri üssün tamamen tahrip olduğunu, onlarca hükümet askerinin öldüğünü ve yaralandığını, birçok askeri aracın da kullanılamaz hale geldiğini aktardı.

Yerel kaynaklar ve Taliban'a yakın sosyal medya hesaplarının aktardığı bilgilere göre Taliban'ın son dönemde Kabil hükümeti güçlerinin kendi mensuplarının cesetlerine işkence etmesine karşılık olarak düzenlendiği belirtildi. Ancak Taliban'a bağlı resmi kaynaklar henüz saldırının sorumluluğunu üstlenmiş değil.

Afganistan genelinde son dönemde çatışmaların arttığı göze çarparken, bu durumun Katar'daki Afganlar arası görüşmelere olumsuz etki ettiği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.