Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir ABD askeri öldü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir ABD askeri öldü

NATO ve Pantagon, başkent Kabil'de bir askerin öldüğünü açıkladı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir ABD askeri öldü. 

Dün NATO'ya bağlı Kararlı Destek misyonu tarafından yapılan açıklamada bir ABD askerinin 13 Aralık günü Bagram Hava Üssü'nde askeri çatışmaya bağlı olmayan bir sebeple öldüğü açıklandı. Kararlı Destek misyonu olayın soruşturma altında olduğunu ifade etti. 

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yer alan ve ülkedeki yabancı güçlerin en büyük askeri üslerinden olan Bagram Hava Üssü'nde ölen ABD askerinin ismi Joshua Mikeasky (19) olarak belirtildi..

Bir sağlık uzmanı olan Mikeasky 2017 yılında orduya katılmıştı.

Konuya dair açıklama yapan Pentagon olayın soruşturma altında olduğunu belirtti. Pentagon da askerin ölüm nedeninin bir saldırı olmadığını ifade etti. Taliban söz konusu askeri üsse sıklıkla füze saldırısı yaptığını açıklıyor. Askerin ölüm nedeninin ne olduğu halen gizliliğini koruyor.

Joshua Mikeasky ve birliği Ekim ayında Afganistan'a konuşlandırılmıştı. Mikeasky bu yıl Afganistan'da ölen 15. Amerikan askeri oldu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.