"Çatışmada ölen ABD askerini bir Afgan asker yanlışlıkla vurdu"

"Çatışmada ölen ABD askerini bir Afgan asker yanlışlıkla vurdu"

NATO'nun Afganistan misyonu, 24 Kasım'da Afganistan'da öldürülen ABD askerine dair yeni bir açıklama yaptı.

Bu hafta sonu Afganistan’da öldürülen ABD ordusuna bağlı Ranger birlikleri mensubu askerin ölümü hakkında başlatılan soruşturmanın ilk sonuçlarına göre askerin büyük ihtimalle bir Afgan askeri tarafından yanlışlıkla vurulduğu söylenildi.

Salı günü sabah yapılan açıklamada ABD yetkililer askerin kasti bir şekilde vurulduğuna dair herhangi bir ize rastlanılmadığını duyurdu.

25 yaşındaki Çavuş Leandro Jasso, Afganistan’ın güneybatısındaki Nimruz vilayetinde bulunan El Kaide mensuplarına karşı düzenlenen operasyon sırasında küçük ateşli silahtan çıkan bir kurşunla yaralanmıştı.

Afganistan’da 17 yıldır devam eden NATO bünyesindeki “Kararlı Destek Misyonu” yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, El Kaide savaşçıları ile yakın mesafeli çatışma çıktığı sırada, Afgan askerin yanlışlıkla silahını ateşlemesi şeklinde gerçekleşti.

ABD’li yetkililer daha önce yaptıkları açıklamada görev sırasında yaralanan Jasso’nun ilk müdahalesinin yapılmasının ardından bölgeye en yakın hastanenin bulunduğu Helmand vilayetinin Garmsir bölgesine tahliyesi gerçekleştirildi.

ABD Kara Birlikleri Özel Operasyonlar Komutanlığı Jasso’nun Cumartesi günü yaraları yüzünden öldüğünü açıkladı.

Afganistan’daki NATO birliklerinin komutanı General Scott Miller yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Çavuş Jasso’nun ölümü ailesi, sevdikleri, silah arkadaşları ve ülkemizi ve müttefiklerimizi korumak için giriştiğimiz bu görevde yer alan herkes tarafından hissedilmiştir.”

“Çavuş Jasso milletimizi savunurken, Afgan ortaklarımızla birlikte El Kaide’ye karşı savaşırken öldürüldü. Hepimiz ve 41 devletten oluşan koalisyonun bütün üyeleri El Kaide ve IŞİD gibi grupların oluşturduğu tehditleri idrak etmiş olup, onlarla burada savaşmak için kararlıdırlar.”

3 ABD askeri daha öldü

ABD’li askerin hafta sonu ölmesinin hemen ardından Salı günü üç asker daha öldürüldü. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada bir el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu üç ABD’li asker ölürken aralarında ABD ordusuna hizmet sağlayan bir kişinin de bulunduğu 4 asker de yaralandı.

Jasso, Washington merkezli Lewis-McChord müşterek Üssündeki 75. Ranger Birliği 2.Tabur bünyesinde takım lideri olarak görev yapıyordu. Bu Afganistan’daki üçüncü görev turuydu.

USASOC verilerine göre Jasso orduya 2012 yılının Ağustos ayında katıldı.

Kaynak: Army Times, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.