Afganistan'ın başkenti Kabil'de saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil'in merkezinde bulunan Ulaştırma, İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'nın hemen yakınında şiddetli patlama meydana geldi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'in merkezinde bulunan Ulaştırma, İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'nın hemen yakınında şiddetli patlama meydana geldi. Kabil Emniyet Müdürlüğü, olayın 'saldırı' olduğunu belirtirken görgü tanıkları da patlamanın ardından silahlı çatışmanın başladığını dile getirdi.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasrat Rahimi, Twitter hesabından, Ulaştırma Bakanlığı yanındaki patlamanın yerel saatle 11.40'da gerçekleştiğini ardından da silahla ateş açıldığı bilgisini paylaştı.

 

 

Euronews'in haberine göre, Kabil'in en merkezi ve kalabalık noktalarından birinde meydana gelen patlamada ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Olayın sorumluluğunu şu ana kadar üstlenen olmazken saldırıya uğrayan bakanlık binasının yakın çevresinde çok sayıda devlet kurumu da yer alıyor.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada, Taliban'ın saldırıyla ilgisi olmadığı ifade edildi.

36816.jpg

Bölgede çatışmaların halen devam ettiği, saldırganların bakanlık binalarının içerisine girdiği aktarılıyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.