Afganistan'ın güneyinde Taliban saldırısı: 65 asker öldü

Afganistan'ın güneyinde Taliban saldırısı: 65 asker öldü

Kabil hükümeti ordusu Afganistan'ın güneyinde bu yılki en ağır kayıplarından birini yaşadı.

Kabil hükümeti ordusu Afganistan'ın güneyinde bu yılki en ağır kayıplarından birini yaşadı.

Ülkenin güneyinde Taliban etkinliğiyle bilinen Hilmend ilinin Sengin ilçesinde düzenlenen saldırıda onlarca Kabil hükümeti güvenlik görevlisinin öldürüldüğü rapor edildi.

Taliban'ın Sengin ilçesinde yer alan askeri noktaları hedef alan kapsamlı saldırısında çok sayıda asker ve polis öldürüldü. Taliban'ın resmi internet sitesi vasıtasıyla yaptığı açıklamada, çatışmalarda en az 52 askerin öldürüldüğü, 11 askerin de yaralandığı ifade edildi. Taliban aynı zamanda çatışmalar sonucu çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçirildiğini öne sürdü.

Kabil hükümeti resmi kaynaklardan saldırılara dair bir açıklama yapmazken, hükümetin yerel yetkilileri saldırılarda ağır kayıplar verildiğini doğruladı. Senginli bir Kabil hükümeti senatörü olan Muhammed Haşim Alokozay, Cuma günü başlayan ve Cumartesi gününe dek süren saldırılarda Kabil hükümetine bağlı toplam 65 güvenlik görevlisinin öldürüldüğünü açıkladı. Alokozay'a göre saldırılarda 48 asker, 10 hükümet yanlısı milis ve 7 polis öldürüldü.

Alokozay saldırılara dair şu ifadeleri kullandı: "Hükümet bunu gizli tutmaya çalışıyor ancak Sengin ilçesindeki tek bir saldırıda olan şey bu."

Bölgeden diğer kaynaklar da saldırıyı doğruladı. Sengin sakinleri Taliban'ın karakollara saldırdığını ve çok sayıda askerin öldürüldüğünü ifade etti.

Afganistan'da henüz bahar ayları başlamamasına rağmen Taliban saldırılarında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Özellikle Badgis, Feryab, Hilmend gibi illerde yoğunlaşan saldırılarda Kabil hükümeti güçleri ağır kayıplar veriyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.