"Afganistan'ın 'kız üniversiteleri' konusunda destek talebi Türkiye tarafından geri çevrildi"

"Afganistan'ın 'kız üniversiteleri' konusunda destek talebi Türkiye tarafından geri çevrildi"

Afganistan yönetiminin kadınların eğitimine yönelik Türkiye'den destek talebinin geri çevrildiğine dair yayımlanan raporda dikkat çekici ifadeler yer alıyor.

Afganistan'a gerçekleştirdiği ziyaretini rapor haline getiren yazar Hamid Mahmood'un ülkede kadınların eğitimine dair aktardığı notlar dikkat çekici nitelikte.

Mahmood'un aktardıkları arasında Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin önceki Yükseköğrenim Bakanı Şeyh Abdulbaki Hakkani'nin "kız üniversiteleri" konusunda Türkiye'den destek talebinde bulunduğu ifade ediliyor.

Raporun ilgili kısmında aktarılanlar şu şekilde:

"Bunun yanı sıra Abdulbaki, bir dönem Türkiye'de bulunduğunu, Afganların kendi dini ve kültürel normları çerçevesinde kızlar için enstitü ve üniversitelerin yeniden inşası adına yardım talep ettiğini ancak hiçbir destek alamadıklarını vurguladı.

Abdulbaki'ye göre, görüştüğü bir Türk yetkili "dünya sizi desteklemek istemiyor" dedi, "Batı bunu istemiyor." Abdulbaki "neden" diye sorduğunda görüştüğü Türk Bakan "bir İslam devletinin ilerlemesini ve gelişmesini istemiyorlar, Amerikalılar ve Birleşmiş Milletler koalisyonu savaşta yenildi ve bu onların yenilmişliği kabul etmeyen tavrından ileri geliyor." şeklinde cevap verdi.

Bu konuşmaların her ikisi de birkaç gün önce Pağman'da görüştüğümüz, Eğitim Bakanlığı'nın Pağman bölgesi müdürlüğünde görevli olan bir yetkili tarafından da doğrulandı."

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum