AFRICOM Libya'da ABD İHA'sı düştüğünü doğruladı

AFRICOM Libya'da ABD İHA'sı düştüğünü doğruladı

AFRICOM, Libya'da keşif uçuşunda olan bir insansız hava aracının düştüğünü doğrularken İHA'nın modeli hakkında detay vermedi.

ABD'ye ait bir insansız hava aracı, pazartesi günü Libya'nın kuzeyindeki Bingazi kentinde düştü.

ABD Afrika Komutanlığı'ndan (AFRICOM) çarşamba günü yapılan açıklamada hava kuvvetlerine ait bir İHA'nın düştüğü doğrulandı.

AFRICOM'a göre söz konusu İHA, planlanan diplomatik bir görüşme öncesinde bölge üzerinde keşif uçuşu görevi yürütmekteydi.

İHA'nın ne sebeple düştüğünü belirlemek için bir soruşturma yürütüleceği belirtilen açıklamada, insansız hava aracının modeli hakkında bilgi verilmedi.

Açıklamada ayrıca İHA'nın kendiliğinden mi yoksa farklı bir güç tarafından mı düşürüldüğü konusuna da açıklık getirilemedi.

Ancak pazartesi günü Libya'daki yerel kaynaklar, Hafter güçlerinin ABD'ye ait bir MQ-9 Reaper insansız hava aracını düşürdüğünü öne sürdüler.

Öte yandan Rus kaynaklar ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen Wagner'in Pantsir hava savunma sistemi ile ABD'ye ait MQ-9 Reaper İHA'sını düşürdüğünü iddia etti.

Libya'da 2019 yılında da ABD'ye ait bir İHA, Rus paralı askerler ve yerel milislerce düşürülmüştü.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.