ABD'nin Afrika komutanından Nijer ve Çad'a ziyaret

ABD'nin Afrika komutanından Nijer ve Çad'a ziyaret

ABD'nin Afrika Komutanlığı (AFRICOM) Komutanı Michael Langley, göreve gelişinin ardından ikinci Afrika ziyaretini gerçekleştirdi.

AFRICOM'un bir önceki komutanı General Stephen Townsend'in görevini sonlandırmasının ardından ağustos ayında onun yerine Michael Langley getirildi.

Langley bu kapsamda 18-21 Eylül tarihlerinde Nijer ve Çad'a bir ziyaret düzenledi.

Dört günlük ziyaret boyunca Nijer ve Çad ordusunun liderlerinin yanı sıra bölgedeki ABD yetkilileri ve askeri birlikleriyle görüşmelerde bulunan Langley bir dizi açıklamada bulundu.

İlk durağı Nijer olan Langley bu ülkede, ABD birliklerinin bulunduğu üsleri ziyaret ederek, devam eden eğitim çalışmaları, güvenlik durumu hakkında bilgi aldı.

Langley ayrıca ABD'nin Nijer'deki Maslahatgüzarı Susan N’Garnim ve Nijer Genelkurmay Başkanı ile görüş alışverişinde bulunarak ABD ile Nijer'in güvenlik alanındaki ortaklığını ve müşterek öncelikleri ele aldı.

Nijer'in ardından gezisine Çad'da devam eden Langley, bölgedeki güvenlik meselelerini görüşmek üzere ABD'nin Çad Büyükelçisi Alexander Laskaris ve Çad Genelkurmay Başkanı General Abakar Abdulkerim Davud ile bir araya geldi.

AFRICOM'dan yapılan açıklamada Langley'in ifadelerine yer verildi.

Langley "Batı Afrika'daki güvenlik ve istikrar ABD ve bölgedeki ortaklarımızın müşterek çıkarınadır. Güvenlik ortaklarımıza şiddet içeren aşırıcılık yanlılarına karşı mücadeledeki gösterdikleri sebatkarlıktan dolayı teşekkür borçluyuz. Ortaklıklarımız üzere birlikte çalışmaya devam etmeyi istiyorum." diye konuştu.

Öte yandan açıklamada AFRICOM'un Nijer ve Çad ile ikili ortaklığa bağlı kalmayı sürdürdüğü ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum