ABD, Mogadişu yönetimine destek için Somali'yi bombalamaya devam ediyor

ABD, Mogadişu yönetimine destek için Somali'yi bombalamaya devam ediyor

ABD, Mogadişu yönetimi güçlerine saldırılar gerçekleştiren Eş Şebab mensuplarını hava saldırılarıyla hedef aldığını açıkladı. Ancak bu saldırılardan sivillerin etkilendiğine dair haberler aktarılıyor.

ABD, Somali'de varlık gösteren El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'a hava saldırıları düzenledi.

Eş Şebab son dönemde Somali kırsalında Mogadişu yönetimine karşı saldırılarını artırmakta ve sınır boyunca Etiyopya güçlerini hedef almaktaydı.

El Kaide'nin Doğu Afrika kolu olan grubun ilerleme sağlamasına karşılık ABD, 14 Ağustos'ta ülkenin güney kesimindeki Teedaan kasabasına yakın bir bölgede Mogadişu yönetimine bağlı ordu güçlerine saldırı düzenleyen Eş Şebab'a karşı hava saldırıları gerçekleştirdi.

ABD Afrika Komutanlığı'ndan (AFRICOM) tarafından yapılan açıklamada, hava saldırılarında 13 Eş Şebab mensubunun öldürüldüğü öne sürüldü.

Açıklamada ayrıca hava saldırılarında herhangi bir sivilin zarar görmediği iddia edildi.

ABD'nin iddialarına karşın sahadaki saldırılarda genellikle sivil kayıpları yaşandığı biliniyor.

Teedan bölgesinin konumu:

ABD, 10 Ağustos'ta da Hiran ilinde bulunan Beledveyne kenti yakınlarında de Eş Şebab'ı hava saldırısıyla hedef almış, bu saldırılarda 4 Eş Şebab mensubunun öldüğü açıklanmıştı.

ABD'nin son dönemde Somali'de cihat yanlısı gruba karşı saldırılarını artırması dikkat çekiyor. Ancak geçmiş dönemde de olduğu gibi saldırılardan en fazla sivillerin zarar görmesi derin bir endişe konusu.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.