Somali: Mogadişü hükümeti ABD'ye karşı Çin'e desteğini açıkladı

Somali: Mogadişü hükümeti ABD'ye karşı Çin'e desteğini açıkladı

Somali'de Mogadişu hükümeti Çin'in 'egemenliğine' destek veren bir mesaj yayımladı.

Mogadişu hükümeti, ABD karşısında Çin'e destek mesajı yayımladı.

Tayvan konusunda yayımlanan mesajda Çin'in egemenliğine atıf yapıldı.

Yayımlanan metin şu şekilde:

"Somali Federal Cumhuriyeti hükümeti, Çin'in egemenliğine, siyasi özgürlüğüne, toprak bütünlüğüne ve ulusal birliğine desteğini yinelemekte ve Birleşmiş Milletler ile Afrika Birliği'nin ilgili kararlarına uyulması gerektiğini vurgulamaktadır.

Somali Federal hükümeti, Çin Halk Cumhuriyeti'nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruma konusunda dayanışma içerisindedir. Aynı zamanda Çin'in 'Tek Çin' politikasını onaylamakta ve saygı duymakta, Tayvan'ı Çin'in vazgeçilmez bir parçası olarak görmektedir.

Çin ile uzun süreli ilişkiler içerisinde olan Somali'nin, bölgesel ve uluslararası forumlarda iş birliği pozisyonlarında bulunulmasına ek olarak iki dost ülke arasında siyasi, ekonomik ve bölge gelişimi açısından ortak çıkar sahibi olduğu görülmektedir."

 Somali'de Mogadişu hükümeti son zamanlarda etki alanını büyük ölçüde kaybetmiş durumda.

Çin'e 'tam destek' veren hükümetin var olan pozisyonunu korumasında ABD desteğinin büyük bir pay sahibi olduğu biliniyor.

Buna rağmen hükümetin ABD'ye karşı Çin'in yanında duran bir açıklamada bulunması dikkat çekici bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.