Ağustos ayında İsrail'in Gazze saldırısında yaralanan Filistinli hayatını kaybetti

Ağustos ayında İsrail'in Gazze saldırısında yaralanan Filistinli hayatını kaybetti

İsrail güçlerinin ağustos ayında abluka altındaki Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırıda yaralanan bir Filistinlinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

İsrail güçlerinin geçen ağustos ayında abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik olarak gerçekleştirdikleri saldırılarda yaralanan 53 yaşındaki Nebil Şalah almış olduğu yaraların tesiriyle bugün (9 Aralık Cuma) sabah hayatını kaybetti.

Yerel haber sitelerinin aile kaynaklarına dayanarak yayımladığı haberlerde İsrail güçlerinin saldırılarında aldığı yaraları iyileşmeyen Şalah'ın özellikle son iki günü çok ağır bir durumda geçirdiği ve nihayetinde yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Şalah, 5 Ağustos 2022 tarihinde Gazze'nin Şucaiyye Mahallesi'nde bulunan Kaddum ailesine ait binanın İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında hedef alınması sırasında yaralanmıştı.

İsraill güçleri ağustos ayında Gazze bölgesine üç gün süren saldırılar gerçekleştirmişlerdi. Bu saldırılarda çocukların da aralarında bulunduğu 50 kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.