Ahmed Mesud Paris'ten çağrıda bulundu: İslam Emirliği'ne karşı savaşa devam

Ahmed Mesud Paris'ten çağrıda bulundu: İslam Emirliği'ne karşı savaşa devam

Ahmed Şah Mesud'un oğlu Ahmed Mesud, Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimine karşı savaşa devam edeceklerini söyledi.

İslam Emirliği yönetimi karşıtı Tacik asıllı Afgan liderlerden Ahmed Şah Mesud'un oğlu Ahmed Mesud Paris'te açıklamalarda bulundu.

28 Eylül günü Fransa'nın başkenti Paris'te gazetecilere konuşan Mesud, "Taliban ile barış anlaşması görüşmeleri yapılamayacağını" belirterek "gerilla savaşına devam edeceklerini" söyledi. Mesud, Taliban'ın meşruiyet kazanmasının tek yolunun seçimler olduğunu savundu.

2 bin savaşçıları olduğunu dile getiren Mesud silah ve mühimmat desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti ve dünya ülkelerine kendilerine destek olma çağrısında bulundu.

Eski Kabil yönetiminin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Emrullah Salih ve Ahmed Şah Mesud'un oğlu Ahmed Mesud çevreleri "Ulusal Direniş Cephesi" ismiyle organize olarak Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimine karşı savaşıyor. Bu yapılara eski Kuzey İttifakı bileşenleri de destek veriyor.

Ancak söz konusu saldırılar İslam Emirliği yönetiminin askeri harekatları karşısında ağır darbe almış durumda.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum