AK Parti Sözcüsü Çelik: Uygur Türkleri Çin'de refah ve huzur içinde yaşamalı

AK Parti Sözcüsü Çelik: Uygur Türkleri Çin'de refah ve huzur içinde yaşamalı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye, Uygur Türklerinin ve diğer Müslüman azınlıkların insan haklarına saygı gösterilmesini, buradaki kampların kapatılmasını sürekli olarak Çin makamlarına bildiriyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye, Uygur Türklerinin ve Sincan bölgesindeki diğer Müslüman azınlıkların insan haklarına saygı gösterilmesini, inanç hürriyetlerine saygı gösterilmesini, buradaki kampların kapatılmasını sürekli olarak Çin makamlarına bildiriyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı ardından basın konferansında konuşan Çelik, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin Uygur Türkleriyle dini, etnik ve kültürel çok güçlü bağlara sahip olduğunu belirten Çelik, Uygur Türklerinin durumuyla yakından ilgilenildiğini söyledi. AK Parti Sözcüsü Çelik, konuya ilişkin "Bizim bu konudaki tek arzumuz Uygur Türklerinin Çin'de refah ve huzur içinde yaşamalarıdır. Uygur meselesinin şeffaflık ve iş birliği içerisinde ele alınması gerektiğini arzu ediyoruz. Bu çağrılarımızı Çin tarafına da iletiyoruz" ifadelerini kullandı.

'Oraya yabancı unsurları getiren Ermenistan'dır'

Ermenistan - Azerbaycan çatışmasına da değinen Çelik, "Ermenistan'ın sivil yerleşim yerlerine saldırısı uluslararası hukukun açık ihlalidir. Uluslararası toplum Ermenistan'ı kınamalıdır" şeklinde konuştu.

"Azerbaycan, topraklarını müdafaa hakkına sahiptir. Karabağ bölgesi Azerbaycan toprağıdır. Ermenistan orada işgalcidir" ifadelerini kullanan Çelik sözlerine, "Ermenistan işgal ettiği toprakları terk ettiği anda sorun çözülür. Kimsenin Ermenistan saldırdıktan sonra Azerbaycan'a itidal tavsiye etmesi gibi bir yaklaşımı kabul edilemez" şeklinde devam etti.

AK Parti Sözcüsü Çelik konuşmasında, "Ermenistan tarafı panik içerisinde. Saflarında savaşan paralı askerler olduğu ve PKK unsurlarıyla yakın bağlantıları olduğu ortaya çıkıyor. Ermenistan başbakanı bunu örtbas etmek için Türkiye'nin oraya cihatçı gruplar gönderdiğini söylüyor. Halbuki oraya yabancı unsurları getiren Ermenistan'dır" ifadelerine yer verdi.

Çelik, Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.