Almanya İsrail'den hava savunma sistemi alacak

Almanya İsrail'den hava savunma sistemi alacak

Almanya, Avrupa’nın lider askeri gücü olma hedefi doğrultusunda orduyu güçlendirme arayışına girdi.

Almanya, savunma alanını pekiştirmek üzere İsrail ile Arrow-3 savunma füze sistemi satın alımı konusunda görüşmelerde bulunuyor.

Almanya'nın Avrupa'da askeri gücünü artırma arayışı, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme süreciyle arttı.

Söz konusu füze savunma sisteminin satın alımı duyurusu İsrail Başbakanı Yair Lapid tarafından pazartesi günü yapıldı.

Lapid dün başta İran ile nükleer anlaşma konusu dahil görüşmeler yapmak üzere Almanya'ya gitmişti. Taraflar arasındaki askeri anlaşmanın, İsrail'in nükleer anlaşmayı iptal etme girişimleri sırasında gelmesi dikkat çekti.

İsrail Başbakanı Lapid, İsrail'in Almanya'nın savunma kuvvetleri geliştirilmesi sürecinde rol üstleneceğine işaret ederek katkıların daha çok hava savunması alanında yapılacağını söyledi.

Lapid şöyle konuştu:

"Bu bizim Almanya ve Avrupa'nın güvenliğine, liberal demokrasilerin kendisin savunma kudretine olan tam bağlılığımızın göstergesidir."

İsrail Başbakanının açıklamalarında olası bir anlaşma üzerinde durulduğu sinyali verilirken maliyet konusuna açıklık getirilmedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise ülkesinin savunma gücünü artırma hedefinde olduğunu bunu da gelecekte daha fazla hava savunma sistemi satın alarak yapacağını söyledi.

Scholz ayrıca, Arrow 3'ü yüksek başarılı bir sistem olarak niteledi ancak satışa dair ayrıntı vermekten kaçındı.

Yüksek ve uzun irtifadan yapılan nükleer, biyolojik, kimyasal füzeleri güvenli bir biçimde imha edebilmek için tasarlanan Arrow 3 sistemi, dünya atmosferi dışında uçması için projesinin oluşturulmasının yanı sıra savaş başlıklarının ayrılmasıyla bir 'kamikaze'ye dönüşüyor.

Alman hükümeti kaynakları da Arrow 3 sistemlerinin satın alımının planlandığını ancak şu ana kadar bir anlaşmanın olmadığını söylüyor.

Almanya'nın bir süredir söz konusu savunma sistemini envanterine katmak istediği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.