İsrail Başbakanı Lapid, İran ile nükleer anlaşmayı engellemek için Almanya'da

İsrail Başbakanı Lapid, İran ile nükleer anlaşmayı engellemek için Almanya'da

İsrail Başbakanı Lapid, İran ile nükleer anlaşmalar konusunu görüşmek üzere Almanya'ya ziyarette bulundu.

İsrail Başbakanı Yair Lapid, İran ile nükleer anlaşmanın yeniden canlandırılmasına karşı hamlelerde bulunmak üzere Almanya'ya gitti.

Almanya, Fransa ve İngiltere, yayımladıkları ortak bir bildiride, İran'ın nükleer anlaşmada isteklerinin kabul edilebilir düzeyin üstüne geçtiğini ifade etmişti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Almanya, Fransa ve İngiltere tarafından yapılan ortak açıklamayı 'yapıcı olmaması' nedeniyle eleştirmişti

Nasır Kenani, açıklamasında Avrupalı tarafların müzakere konusunda 'İsrail ile benzer' bir politika yürüttüklerini söyledi.

Karşı tarafın anlaşma konusunda yapıcı bir tutum izlemediğini dile getiren Kenani, diplomatik sürecin yok edilmeye çalışıldığını öne sürdü.

İsrail'in bu konuda Avrupa ülkelerine brifing verdiği ve nükleer anlaşmayı bozmaya çalıştığı dile getiriliyordu.

Bu kapsamda Başbakan Yair Lapid, Berlin'e gerçekleştirdiği uçuştan önce, (İran'a) karşı sergiledikleri 'güçlü duruş' sebebiyle Almanya, Fransa ve İngiltere'ye teşekkürlerini iletti.

Lapid "İsrail, İran'a uygulanan yaptırımların kaldırılmasına dair adımların önlenmesine ve nükleer anlaşmanın durdurulmasına yönelik başarılı diplomatik kampanyasını sürdürüyor." diye konuştu.

Kampanyanın henüz bitmediğini, daha fazla sorunlarla karşılaşabileceklerine işaret eden Lapid, umut verici belirtilerin de olduğunu sözlerine ekledi.

İsrail, Avrupa'nın İran'a karşı duruşunu belirlemede Almanya'nın rolünün önem teşkil ettiği görüşünde.

Son dönemde İran ile Batı arasında yürütülen nükleer müzakerelerde ilerleme sağlanamadığı göze çarpıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.