Almanya Türkiye'ye silah satışını durdurdu

Almanya Türkiye'ye silah satışını durdurdu

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın ardından Almanya, Türkiye’ye silah ihracatını durdurma kararı aldı.

Alman hükümeti, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik askeri harekâtı nedeniyle Ankara'ya silah ihracatını durdurma kararı aldı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas Bild am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, Almanya'dan satın alınan silahların Suriye'deki harekâtta kullanılma olasılığına karşı Türkiye'ye silah ihracatına onay verilmeyeceğini söyledi.

Maas, 2016 yılında bu yana Türkiye'ye yönelik silah ve teçhizat ihracatında çok sınırlayıcı bir çizginin izlendiğini de sözlerine ekledi.

Buna rağmen Almanya NATO müttefiki Türkiye'ye silah satışını sürdürmüştü. Almanya, 2018 yılında silah ihracatının yaklaşık üçte birini Türkiye'ye yapmış, 242 milyon 800 bin euro tutarında silah ve teçhizat satılmıştı. Ankara'ya bu yılın ilk dört ayında da 184 milyon 100 bin euro tutarında silah ve teçhizat satışı gerçekleştirilmişti. 

Almanya'nın Avrupa Birliği'nden (AB) Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth da Cuma günü yaptığı açıklamada, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye silah satışının durdurulmasını talep etmişti. Alman Yazı İşleri Ağı (RNDR) gazetelerine konuşan bakan Roth, “Türkiye'nin Kuzey Suriye'ye askeri saldırısı kabul edilemez ve bu federal hükümeti yeniden durum değerlendirmesi yapmaya zorlamalı” şeklinde konuşmuştu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.