Fransa Türkiye'ye silah satışını askıya aldı

Fransa Türkiye'ye silah satışını askıya aldı

Suriye'de yürütülen Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Fransa Türkiye'ye yaptığı silah ihracatını durdurma kararı aldı.

Suriye'de yürütülen Barış Pınarı Harekatı sebebiyle Fransa Türkiye'ye yaptığı silah ihracatını askıya aldığını açıkladı.

Fransa Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, Türkiye'nin Suriye'de kullanabileceği bütün askeri teçhizatın satışının askıya alındığı belirtildi. Kararın derhal yürürlüğe gireceği ifade edildi.

Açıklamada, "Fransa olarak, Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeydoğusuna başlattığı tek taraflı harekatı kesin olarak kınadığımızı yineliyoruz. Bu operasyon, koalisyonun güçlerinin IŞİD'e karşı elde ettiği güvenlik ve istikrar çabalarını zora sokuyor ve önemli insani sorunlara sebep oluyor. Bu sebeple bu harekat, Avrupalıların güvenliğini tehdit ediyor" ifadelerine yer verildi.

14 Ekim'de Lüksemburg'da yapılacak olan AB Dışişleri Konseyi toplantısında AB'nin bu konudaki ortak yaklaşımının konuşulacağı bildirildi. Türkiye'ye yaptırım dosyası, ilk önce üye ülke dışişleri bakanlarının ön hazırlık toplantısında masaya yatırılacak. Perşembe günü de Brüksel'de bir araya gelecek olan üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanları, AB'nin kararını açıklayacak.

Türkiye'ye silah satışını durduran ülke sayısı 5'e yükseldi

Çarşamba gününden bu yana Fransa ve Almanya'nın yanı sıra Finlandiya, Hollanda ve Norveç Türkiye'ye Barış Pınarı Harekatı nedeniyle silah satışını askıya aldıklarını duyurdu. İspanya ise 'Suriye'deki gerilimin tırmanması durumunda' Türkiye'deki Patriot hava savunma sistemlerini geri çekeceğini belirtmişti.

Fransa ile birlikte, Türkiye'ye silah satışını durduran ülke sayısı 5'e yükseldi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.