Merkel ve Macron'dan Barış Pınarı Harekatı'nı durdurma çağrısı

Merkel ve Macron'dan Barış Pınarı Harekatı'nı durdurma çağrısı

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye'nin kuzeydoğusundaki operasyonu sona erdirme çağrısında bulundu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Barış Pınarı Harekatı'nın sona erdirilme çağrısı yaptı.

DW Türkçe'nin haberine göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'ye, Suriye'de başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nı derhal sona erdirme çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon konuşması yapan Merkel, Erdoğan'dan "askeri operasyonları derhal sona erdirmesini" istedi. Konuyla ilgili açıklama Alman hükümet sözcüsü tarafından yapıldı.

Açıklamada ayrıca "Yerel halkın büyük kesimlerinin sürgün edilmesinin Türkiye'nin güvenlik çıkarlarından bağımsız olarak bölgeyi istikrarsızlaştırma ve IŞİD'in yeniden güçlenmesi tehlikesini ortaya çıkardığı" belirtildi.

Euronews'in haberine göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da, Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeydoğusundaki askeri operasyonu en hızlı şekilde sonlandırmasını istedi.

"Suriye'de devam eden tek taraflı askeri operasyonu şiddetle kınıyorum. Türkiye'ye bu operasyonu en hızlı şekilde son verme çağrısında bulunuyorum. Türkiye bugün uluslararası kamuoyunun Suriye'deki önceliğinin IŞİD ve terörle mücadele olduğunu unutuyor." ifadelerini kullanan Macron, Türkiye'nin uluslararası kamuoyu karşısında sorumluluğu bulunduğunu belirtti.

Fransa lideri, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile birlikte, “Bu saldırının sona ermesi yönünde ortak bir talebe sahibiz. Operasyon sürdürülemez bir insani duruma neden olma ve IŞİD'in bölgede yeniden ortaya çıkmasına yol açma riski taşıyor." diye konuştu.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.