Almanya'da beş kentte 'Hizbullah' operasyonu

Almanya'da beş kentte 'Hizbullah' operasyonu

Almanya, Hizbullah’ın ülkedeki faaliyetlerini yasaklamasının ardından beş kentte, örgütle bağlantılı olduğu şüphesiyle cami ve derneklerde operasyon düzenlendi.

Almanya İçişleri Bakanlığı, bugün yapılan açıklama ile Hizbullah'ı terör örgütü ilan ederek, ülkedeki faaliyetlerini yasakladı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Steve Alter, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanı Seehofer, Almanya’da Şii terör organizasyonu Hizbullah’ın faaliyetlerini yasakladı” dedi. 

Polisin bu sabah birçok eyalette operasyonlar yürüttüğünü ifade eden sözcü, kriz zamanlarında da “hukuk devletinin hareket kabiliyetinin” olduğunu belirtti.

Yasak kararında saldırılar ve İsrail karşıtlığı etkili oldu

Bild gazetesinin haberine göre İçişleri Bakanlığı yasak kararını, Hizbullah'ın "dünya genelinde yüzlerce ölü ve yaralıya yol açan çok sayıda saldırılar düzenlemesi" ve "İsrail devletinin yok edilmesinin hedeflenmesi” nedeniyle aldı.

Polis, terör örgütü olarak nitelendiren Hizbullah'a ait olmakla suçlanan dört cami ve derneğe bu sabah saatlerinde operasyon düzenledi. 

50 bin Hizbullah üyesinin olduğu tahmin ediliyor

Operasyonların gerçekleştirildiği Berlin’de El-İrşad Camisi, Bremen'de El-Mustafa Cemaati , Münster’de İmam Mehdi Merkezi ve Dortmund’da Lübnanlı Göçmenler Cemaati adlı derneklerin Hizbullah üyelerinin buluşma yerleri olduğu belirtiliyor. 

Güvenlik birimleri, Almanya’da Hizbullah üyelerinin sayısının bin 50 civarında olduğunu tahmin ediyor.

Hizbullah’ın askeri kanadı, 2013 yılında Avrupa Birliği tarafından terör örgütleri listesine dahil edilmişti. 

ABD ve İsrail de, uzun zamandan beri Almanya’ya Hizbullah’ı yasaklaması için baskı yapıyordu. İsrail, düzenlenen birçok saldırıdan Hizbullah’ı sorumlu tutmuştu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.