İsrail SİHA'ları Suriye'de Hizbullah liderinin aracını vurdu

İsrail SİHA'ları Suriye'de Hizbullah liderinin aracını vurdu

İsrail Suriye'de Hizbullah liderlerinden birine ait aracı, insansız hava aracıyla hedef aldı.

İsrail, Hizbullah’ı tehdit ettikten birkaç gün sonra Suriye-Lübnan sınırının Suriye tarafında Hizbullah liderlerinden birine ait aracı, insansız hava aracıyla (İHA) hedef aldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken maddi hasar meydana geldi.

Açıklama yapmaya yetkisi olmadığı için kimliğinin açıklanmasını istemeyen Hizbullah’a yakın bir kaynak, İsrail’e ait bir İHA’nın, Hizbullah üyelerini taşıyan aracın yakınlarındaki bir noktayı hedef aldığını, araçta bulunanlar indikten hemen sonra da aracı vurduğunu söyledi. Kaynak, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İsrail’in İHA ile Lübnan'ın doğusunda bulunan Bekaa Vadisi'ndeki el-Masna Sınır Kapısı yakınlarında bir aracı hedef aldığını aktardı. Esed rejimine bağlı haber ajansı SANA ise aracın kime ait olduğunu belirtmeden ‘sivil’ bir aracın hedef alındığını bildirdi.

Sınır kapısı, askeri personel ve resmi makamlar tarafından özel görevler verilen siviller dışında, dün itibariyle 2 Mayıs'a kadar uzatılan koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasını önleme tedbirleri çerçevesinde giriş ve çıkışlara kapalı.

Lübnan’da Ulusal Medya Ajansı (NNA), İsrail’e ait bir İHA’nın bir cipi hedef aldığını ve maddi hasar meydana geldiğini kaydetti.

İsrail Ordu Sözcüsü ise, söz konusu saldırı ile ilgili çıkan haberlere ilişkin yorum yapmaktan kaçındı. Sözcü açıklamasında olayı ne doğruladı, ne de reddetti. Ancak Yedioth Ahronoth gazetesi muhabiri Yossi Yehoshua Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Koronavirüs salgını nedeniyle birtakım kısıtlamaların getirildiği bir dönemde Suriye-Lübnan sınırında bir aracı hedef almak sıradan olmayan bir sorundur. Buradan koronavirüs testlerini uygulamak için Weizmann Enstitüsü ile birlikte çalışan Hava Kuvvetleri ve ordudaki tıp birliklerinin her birinin kendi alanlarında tam yetkinlik kazanmak istediği anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.

İsrail Suriye'de rejim ve İran hedeflerini vuruyor

Hizbullah, 2013'ten bu yana alenen Esed rejim güçleri saflarında savaşıyor. Hizbullah Suriye’deki dengeyi Esed güçlerinin lehine döndürmek amacıyla birkaç kez büyük çatışmalara girmekten kaçınmadı.

İsrail, son yıllarda Suriye'deki hava saldırılarını yoğunlaştırdı. Bu hava saldırılarında genel olarak Esed güçlerinin mevzilerinin yanı sıra İran ve Hizbullah milislerinin bulunduğu noktaları hedef aldı.

İsrail, İran'ın Suriye'deki askeri varlığını güçlendirme ve Hizbullah'a gelişmiş silahlar gönderme girişimleri olarak gördüğü çabalarına karşı mücadele etmeye devam edeceğini sık sık dile getiriyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.