​İsrail'den Esed güçlerine hava saldırısı: 3 yaralı

​İsrail'den Esed güçlerine hava saldırısı: 3 yaralı

İsrail’in Suriye'nin güneyindeki Kuneytra'da Esed güçlerine hedeflerini düzenlediği saldırılarda 3 rejim unsuru yaralandı.

AFP’nin Esed rejimine bağlı haber ajansı SANA’dan aktardığına göre, İsrail helikopterleri Suriye'nin güneyindeki Kahtaniye, Hurriye bölgeleri ile Kuneytra kentindeki rejim güçlerine ait hedeflere düzenlediği bombardımanda 3 asker yaralandı. Helikopterlerin Golan Tepeleri’nden havalandığı bilgisine yer verildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise bombardımanda 1 rejim unsurunun öldüğünü, aralarında durumu kritik olanların da bulunduğu 7 kişinin yaralandığını aktardı.

Gözlemevi’nin açıklamasına göre, söz konusu saldırı, İsrail’e ait silahlı insansız hava aracının (SİHA) Suriye’nin güneyinde Lübnan Hizbullahına bağlı grupta faaliyet gösteren bir Suriyeli vatandaşın aracını hedef almasından saatler sonra geldi. Suriyeli vatandaşın saldırıda öldüğü öğrenildi.

Gözlemevi Müdürü Rami Abdurrahman, “İsrail SİHA’sı (Kuneytra ilinin) Hadr kasabasının güney girişinde bir aracı hedef aldı. Saldırıda araç şoförü hayatını kaybetti” açıklamasında bulundu.

Abdurrahman, ölen şoförün, ‘Golan Tepeleri’ni Özgürleştirmek İçin Suriye Direnişi’ isimli grubun üyesi olduğunu belirtti.

Hizbullah söz konusu grubu yaklaşık 7 yıl önce Golan Tepeleri’nde İsrail’e karşı saldırı düzenlemesi amacıyla kurdu. Grubun kurucusu Samir el-Kuntar, 2015’te Şam yakınlarında İsrail hava saldırısında öldürüldü.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.