İsrail'den Humus'ta Esed rejimine hava saldırısı: 1 ölü 4 yaralı

İsrail'den Humus'ta Esed rejimine hava saldırısı: 1 ölü 4 yaralı

İsrail savaş uçakları tarafından, Humus’taki Esed rejim güçlerine ait hava üssü ve Kuneytra’daki farklı bölgelere düzenlenen hava saldırıları sonucunda bir rejim unsuru öldü, dört kişi ise yaralandı.

DPA’nın haberine göre kaynaklar, İsrail’in Humus’un güneydoğusundaki Şayrat Hava Üssü’nü hedef alan hava saldırısı sonucunda bir askerin öldüğünü, dört kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Kaynaklar, Esed rejimine ait hava savunma sistemlerinin 5 füzeyi imha ederken hava üssüne 3 füzenin isabet ettiğini bildirdi.

Suriye’nin güneyindeki Kuneytra’da ise rejim güçlerinin kontrolü altında bulunan Tulul al-Humur bölgesine 4 füze fırlatılması sonucunda bir askerin yaralandığı ifade edildi.

Esed rejimine bağlı haber ajansı SANA, ülkenin Kuneytra kentine İsrail tarafından füze saldırıları düzenlendiğini ve hava savunma sistemlerinin yanıt verdiğini duyurdu. Ajansın haberinde "Hava savunmamız Kuneytra'nın güneybatı kırsalında İsrail'in füze saldırılarına yanıt veriyor" ifadelerine yer verildi. Haberde ayrıca, bugün sabahın erken saatlerinde rejime ait hava savunma sistemlerinin, İsrail’e ait bir savaş uçağının işgal altındaki Filistin’in kuzeyinden Lübnan hava sahasını ihlal ederek Suriye’nin güneyine doğru birkaç füze ateşlediğini ve bu füzelerin engellendiği bildirildi.

Şayrat hava üssü, 2018 yılının Nisan ayında, İdlib’e kimyasal silahlarla saldırılar gerçekleştirildiği gerekçesiyle ABD tarafından bombalanmıştı.

İsrail uçakları Kasım 2017'de Humus'un güneyindeki Hasia sanayi bölgesini bombalamış ve Humus'un doğusundaki Tayfur havaalanına çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirmişti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.