İsrail Gazze ve Şam'da İslami Cihad'ı hedef aldı

İsrail Gazze ve Şam'da İslami Cihad'ı hedef aldı

İsrail uçakları, Gazze ve Suriye'de İslami Cihad'a bağlı hedeflere hava saldırısı düzenledi.

İsrail uçakları, Gazze ve Suriye'de İslami Cihad'a bağlı hedeflere düzenlediği hava saldırısında 6 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'de ve Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki Adliye bölgesinde İslami Cihad'a bağlı hedeflere saldırı düzenlediğini duyurdu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra basına yaptığı açıklamada, İsrail saldırısında yaralanan kişilerin Şifa Hastanesi'nde tedavi altına alındığını söyledi.

İslami Cihad örgütünden yapılan yazılı açıklamada ise Suriye'de düzenlenen saldırılar sonucu ikisi Kudüs Tugayları mensubu olmak üzere en az 6 kişinin öldüğünü açıkladı.

Öte yandan, Esed rejiminin haber ajansı SANA'nın haberinde, İsrail'e ait savaş uçaklarının başkent Şam çevresindeki bazı noktaları hedef aldığı, Suriye'ye ait hava savunma sistemlerinin devreye girdiği ve saldırıya karşılık verildiği ifade edildi.

İsrail ordusundan daha önce yapılan açıklamada, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail tarafına 21 roket atıldığı, bunlardan 13'ünün hava savunma sistemiyle düşürüldüğü belirtilmişti.

Öte yandan İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'e atılan roketlerin sorumluluğunu üstlendi. Açıklamada, roketlerin, İsrail askerlerinin, Gazze'nin güney sınırındaki çitlerin yakınında bir Kudüs Seriyyeleri mensubunu öldürmesi, 3'ünü de yaralamasının akabinde atıldığı kaydedildi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.