SOHR: Suriye’nin kuzeybatısındaki Türk askeri sayısı 10 bin

SOHR: Suriye’nin kuzeybatısındaki Türk askeri sayısı 10 bin

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi İdlib, Lazkiye kırsalı, Halep ve Hama’daki Türk askeri sayısının 10 binden fazla olduğunu açıkladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), 17 Nisan itibariyle İdlib, Lazkiye kırsalı, Halep ve Hama’daki Türk askeri sayısının 10 binden fazla olduğunu ve bunların Suriye’nin kuzeybatısındaki 6 binden fazla askeri mekanizmaya destek sağlayacağını açıkladı.

SOHR, Kafr Lusin sınır kapısı aracılığıyla 30 kapalı kamyon ve askeri aracı içeren Türkiye’ye bağlı yeni bir askeri konvoyun Suriye topraklarına girdiğini duyurdu. Gözlemevi, “Türk konvoyların akışıyla birlikte, son ateşkesin başlamasından bu yana binlerce askerin yanı sıra Suriye topraklarına giren araç sayısı 2 bin 665’e ulaştı” dedi.

Öte yandan Suriye’nin kuzeybatısındaki çatışmasızlık bölgelerine ulaşan kamyon ve askeri araç sayısı da 2 Şubat’tan bu yana 6 bin 70’e ulaştı. Bunların, kurşun geçirmez zırhlı araç, güvenlik kabinleri, mobil tanklar ve askeri radarlar taşıdığı belirtildi. Bölgede konuşlanan Türk askeri sayısının da 10 bin 300’ü aştığı aktarıldı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.