Almanya'da 'eşcinsellik hastalıktır' diyen Türk doktorun işine son verildi

Almanya'da 'eşcinsellik hastalıktır' diyen Türk doktorun işine son verildi

Almanya'da bir hastanede kalp-damar cerrahı olarak görev yapan Metin Çakır’ın, eşcinselliğin hastalık olduğunu belirttiği tweeti nedeniyle işine son verildi.

Almanya’nın Karlsruhe kentinde görev yapan Türkiye kökenli kalp-damar cerrahı Metin Çakır’ın Twitter’da, "Bir hekim olarak eşcinselliğin, transseksüelliğin hastalık olduğunu belirtmek isterim" şeklinde yaptığı paylaşım sonrası çalıştığı hastane tarafından işine son verildi.

Çakır'ın, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, eşcinsellik ve nikahsız yaşamla ilgili dini hükümleri açıkladığı hutbesinin ardından attığı tweet viral olmuştu.  

Çok sayıda kişinin hastaneye şikayette bulunmasıyla da, hastane yönetimi Türkçe atılan tweetten haberdar olarak Çakır’ı geçici olarak görevinden uzaklaştırmıştı. 

Hastane yönetimi, 20 yıldır birlikte çalıştıkları Doktor Çakır’ın söyleminin, hastanenin prensipleriyle hiçbir şekilde örtüşmediğini, ve kendisiyle yapılan görüşmelerin ardından derhal işten çıkartılması kararını aldıklarını aktardı. Hastanenin internet sitesinde ayrıca, çalışanların işletmeyi temsilen Onur Yürüyüşü'ne iştirak ettiği vurgulanıyor.

Ne olmuştu?

Almanya’da kalp hastalıkları uzmanı olan Metin Çakır'ın attığı "Bir hekim olarak eşcinselliğin, transseksüelliğin hastalık olduğunu belirtmek isterim" şeklindeki tweeti 60 bine yakın beğeni almış, bazı kesimlerin tepkisini çekmişti.

Çakır’ın kendi kişisel görüşünden bahsetmediğine, bu paylaşımı bir hekim olarak yaptığına dikkat çeken çok sayıda kişinin hastaneye şikayette bulunmasıyla, Karlsruhe'deki hastane yönetimi Türkçe atılan tweetten haberdar olmuştu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.