"Almanya'da her dört kişiden biri Yahudi karşıtı"

"Almanya'da her dört kişiden biri Yahudi karşıtı"

Almanya'da vatandaşların dörtte biri Yahudi karşıtı görüşlere sahip.

Dünya Yahudi Kongresi (WJC) tarafından yapılan bir araştırmaya göre Alman vatandaşlarının yüzde 27'si antisemitik (Yahudi karşıtı) görüşlere sahip. Yüzde 41'i de Yahudilerin, İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'nın düzenlediği Yahudi Soykırımı'ndan (Holocaust) çok fazla söz ettiği kanaatinde.

Araştırma Halle'de 9 Ekim tarihinde bir sinagoga düzenlenen saldırıdan iki buçuk ay önce başlatıldı ve anketteki sorulara 1300 kişi yanıt verdi.

Araştırmaya göre ayrıca Alman vatandaşlarının yaklaşık üçte ikisi (yüzde 65) toplumda artan Yahudi karşıtlığının farkında ve bunun aşırı sağcı partilerin güçlenmesiyle ilgili olduğu görüşünde.

Yüksek okul mezunu olan ve yıllık geliri en az 100 bin euro olan kişilerin verdiği yanıtlar da son derece çarpıcı. Bu kişilerin yüzde 28'i Yahudilerin ekonomide çok fazla güç sahibi olduğu, yüzde 26'sı da "dünya siyasetinde çok fazla güç sahibi” olduğu görüşünü savunuyor. Aynı grubun yüzde 48'i de Yahudilerin Almanya'dan çok İsrail'e sadık olduklarına inanıyor.

Almanya'nın Halle kentinde 9 Ekim tarihinde düzenlenen saldırıda, aşırı sağcı olduğu belirtilen bir kişi elinde silahla bir sinagoga girmeye çalışmış, bunu başaramayınca sinagog önünde bir kadını ve yakınlardaki döner büfesinde de bir erkeği vurarak öldürmüştü.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.