Almanların çoğu peçe ve nikap yasağından yana

Almanların çoğu peçe ve nikap yasağından yana

Almanya'da yapılan bir ankete göre vatandaşların çoğunluğu Hollanda'daki gibi bir yasağı destekliyor.

Konu hakkında Alman haber ajansı için bir çalışma yapan YouGov kamuoyu araştırma enstitüsü anketine göre, katılımcıların yüzde 54'ü peçe ve nikap yasağını "bütünüyle" destekliyor. Ankete katılanların yüzde 20’si ise yasağı kamu binalarında geçerli olması kaydıyla destekliyor.

Ankete katılanların yüzde 12'si yasağa karşı olduğunu açıklarken, yüzde 14'lük bir kesim bu konuda kararsız olduğunu belirtti.

Hollanda'da yıllar süren tartışmaların ardından "yüzü kapatan kıyafetlere yasak" getiren düzenleme yürürlüğe girdi. Yasa kapsamında, devlet dairelerinin yanı sıra hastane, okul ve toplu taşıma araçlarında peçe ve nikap takmak, kar maskesi ya da motosiklet kaskı takmak yasak.

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Tarım Bakanı Julia Klöckner, istisnasız bir yüz örtme yasağını savundu. Klöckner 3 yıl önce yasak için eyaletlerdeki CDU/CSU partili içişleri bakanlarının desteğini arkasına almış, ancak dönemin Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere yasağa sıcak bakmamıştı.

Passauer Neue Presse gazetesine konuşan CDU/CSU Meclis Grup Başkanı Thorsten Frei da "Burka Almanya'ya ait değildir. Değerlerimiz ve insan kavrayışımıza aykırı" diyerek, anayasanın burkanın giyilmesini temelden yasaklamaya izin vermediğini söyledi.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.