Mısır'da 'peçe yasağı' tüm üniversitelere yayılıyor

Mısır'da 'peçe yasağı' tüm üniversitelere yayılıyor

Mısır Yüksek İdare Mahkemesi’nin peçe kullanmasını yasaklama kararı sonrası Mısır'daki tüm üniversiteler kararı uygulamaya başladı.

Mısır Yüksek İdare Mahkemesi’nin Kahire Üniversitesi Rektörlüğü'nün öğretim üyelerinin peçe kullanmasını yasaklama kararını onaylamasının ardından, ülkedeki diğer üniversiteler de benzer adımlar atmaya başladı.

Ayn Şems Üniversitesi, öğretim üyelerinin yanı sıra üniversite hastanesinde görevli doktor ve hemşirelerin teorik ve uygulamalı dersler esnasında peçe kullanmasını yasakladığını açıkladı.

Üniversite Rektörü Dr. Mahmud el-Matini, söz konusu karar ile ilgili açıklamasında, anayasa, kanun hükümleri, yargı kararları ve öğrenci şikayetlerini inceledikten sonra üniversitedeki öğretim görevlileri ile hemşirelerin teorik ve uygulamalı derslerde peçe kullanmasının yasaklandığını bildirdi.

El-Matini, “Kadın doktorlar, hemşireler ve hasta bakıcıların, üniversite hastaneleri ile ona bağlı sağlık merkezlerinde peçe takarak hastalarla ilgilenmesi de yasaklanmıştır. Söz konusu yasağı ihlal eden herkes yasal olarak hesap vermek zorunda kalacak” dedi.

Helwan Üniversitesi Rektörü Dr. Macid Necm ise benzer bir karar üzerinde çalıştıklarını ve nihai kararın önümüzdeki hafta yapılacak toplantıda verileceğini ifade etti.

Kahire Üniversitesi Rektörü Dr. Cabir Nasır’ın, 2015’de öğretim üyelerinin peçe kullanmasını yasaklayan kararının ardından, peçeli 70 görevli bu kararı iptal etmek üzere Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvurmuştu. Mahkeme ise 26 Ocak’ta temyiz talebini reddederek, söz konusu kararı onaylamıştı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.