Cezayir kamusal alanda çarşaf ve peçeyi yasakladı

Cezayir kamusal alanda çarşaf ve peçeyi yasakladı

Avrupa'dan sonra Cezayir'de de kamusal alanda burka ve peçe yasağı düzenlemesi yürürlüğe girdi. Karara göre kamusal alanda çalışanların çarşaf ve peçe gibi kıyafetlerle çalışması yasaklandı.

Birçok Avrupa ülkesinde 'güvenlik' gerekçesiyle uygulanmaya başlayan çarşaf ve peçe yasağı, Cezayir'de de yürürlüğe gidi. Bu kararla birlikte kamusal alanda çalışan kişilerin yüz ve kimliklerini saklayan çarşaf ve peçe gibi kıyafetlerle çalışması yasaklandı.

Karara uyulması konusunda bakanlık yetkililerine ve valilere çağrıda bulunan Cezayir Başbakanı Ahmed Ouyahia bu konuda hassas olduklarını söyledi.

Peçe ve burka yasağı koyan ilk Avrupa ülkesi Fransa olmuştu

Kamuya açık yerlerde peçe ve burka yasağı koyan ilk Avrupa ülkesi Fransa oldu. Yasak 2011 Nisan'ında yürürlüğe girdi. 2004 yılında Fransa'daki okullarda başörtüsü takmak da yasaklanmıştı.

Son olarak Danimarka Parlamentosu da mayıs ayı sonunda kamuya açık yerlerde çarşaf ve peçeyle örtünmeyi yasaklamıştı. Ağustos ayında yürürlüğe giren yasayla bu kurala uymayanlara 135 euroya kadar ceza kesilmesi kararlaştırılmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.