Cezayir'de 81 yaşındaki Buteflika 5. kez cumhurbaşkanı adayı

Cezayir'de 81 yaşındaki Buteflika 5. kez cumhurbaşkanı adayı

81 yaşındaki Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika 2019’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 5. kez aday olacak.

Cezayir'in 1999 yılından bu yana cumhurbaşkanı olan ve sağlık sorunları nedeniyle ülkeyi cumhurbaşkanlığı konutundan yöneten 81 yaşındaki Abdülaziz Buteflika, Nisan 2019’da yapılacak seçimlerde beşinci kez aday olacak.

Cezayir devlet ajansı APS, Buteflika’nın partisi olan Ulusal Özgürlük Cephesi'nin (FLN) genel sekreteri Cemal Uld Abbas’ın Buteflika’nın tekrar aday olacağını söylediğini aktardı.

FLN milletvekilleriyle bir araya geldikleri toplantıda konuşan Uld Abbas’ın "Buteflika’nın adaylığı ülke çapındaki bütün FLN kadroları ve aktivistler tarafından talep edildi. FLN’nin cumhurbaşkanı adayı Buteflika’dır” dediği belirtildi.

Buteflika henüz resmi olarak adaylığını açıklamazken, AFP’ye konuşan Uld Abbas’ın özel kalem müdürü FLN'nin merkez komitesinin Buteflika’nın adaylığını resmileştirmek için yakında buluşacağını söyledi.

81 yaşındaki Cezayir Cumhurbaşkanı Buteflika, ülkeyi 1999 yılından bu yana yönetiyor. En son 2014'teki seçimlerde dördüncü kez cumhurbaşkanı seçilen Buteflika'nın görev süresi 2019'da sona eriyor.

2000’li yıllardan bu yana sağlık sorunları yaşayan ve dönem dönem yurt dışında tedavi gören Buteflika’nın sağlığı 2013 yılında geçirdiği felç sonrasında iyice kötüleşti. Felç nedeniyle hareket kabiliyeti kısıtlanan Cumhurbaşkanı Buteflika, o tarihten bu yana ülkeyi başkent Cezayir'de yer alan cumhurbaşkanlığı konutundan yönetiyor ve o tarihten bu yana çok fazla göz önünde bulunmadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.