Partiler, 19 yıldır Cezayir'i yöneten Butelfika'ya destek için birleşiyor

Partiler, 19 yıldır Cezayir'i yöneten Butelfika'ya destek için birleşiyor

Cezayir'de dört parti, cumhurbaşkanı seçimlerinde Buteflika'yı desteklemek için ittifak kurdu

Cezayir'de cumhurbaşkanı seçimlerine birkaç ay kala dört parti, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika (81)'nın beşinci dönem adaylığını desteklemek için ittifak kurduğunu duyurdu.

İktidardaki Ulusal Kurtuluş Cephesi (FLN), Başbakan Ahmed Uyahya'nın liderliğindeki Demokratik Ulusal Birlik Partisi (RND), eski Ulaştırma Bakanı Ammar Gul'un liderliğindeki Cezayir'in Umudu İçin Birlik (TAJ) ve eski Ticaret Bakanı Ammara bin Yunus liderliğindeki Cezayir Halk Hareketi (MPA) tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, ülkenin içinde bulunduğu siyasi durum, özellikle de 2019'da gerçekleştirilmesi planlanan seçimler göz önüne alındığında Buteflika'ya destek için ittifak kurulmasına karar verildiği belirtildi.

Söz konusu partiler daha önce Buteflika'nın beşinci dönem cumhurbaşkanlığına aday olması için çağrı yapmış, FLN ise 29 Ekim'de cumhurbaşkanlığı için partinin tek adayının Buteflika olduğunu açıklamıştı.

Cezayir'in 1999 yılından bu yana cumhurbaşkanı olan 81 yaşındaki Buteflika, sağlık sorunları sebebiyle ülkeyi cumhurbaşkanlığı konutundan  yönetiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.