Cezayir'de 1992 darbesiyle yasaklanan İslami Selamet Cephesi geri dönüyor

Cezayir'de 1992 darbesiyle yasaklanan İslami Selamet Cephesi geri dönüyor

Cezayir’de yasaklı olan İslami Selamet Cephesi üyeleri, ülkedeki sosyal koşulların patlak vermesinden endişe duyduklarını belirterek dün başkentte bildiri dağıttı.

1991 yılında yönetim kadrosu hapsedilen Selamet Cephesi’nin başkanlığına geçen genç İslamcı Abdülkadir Haşani’nin suikastının üzerinden 19 yıl geçti. Sözü edilen İslamcı parti, terörle suçlandıktan sonra 1992 yılında yargı kararıyla yetkileri feshedilmişti.

Söz konusu bildiride şu ifadeler yer alıyor:

“Haşani, Cezayir’in güvenilir çocuklarından ve özgürlüğün sembol isimlerinden biridir. Parti liderliğinin yolunu tüm gücü ile ümmetini ve vatanını yukarılara taşımak, onu casusların pençelerinden kurtarmak için arşınlamıştır. Peki, bu gidiş nereye? Darbecilerin akıbeti ne olacak?”

Bildiride ayrıca şu ifadeye de yer verilmiş: “Mühendis Abdulkadir Haşani’nin suikastının üzerinden 19 yıl geçmişken Cezayir hala ağır bir krizle boğuşuyor. Ve bu kriz, bu defa özel koşullarda gerçekleştirilecek önümüzdeki başkanlık seçimlerinin hazırlık aşamasında yaşanıyor”.

Bildiride tarafsız kalmama çağrısı

Bildiriye imza atanlar, yasaklı partinin destekçilerine, ‘halkın bütünlüğünü ve vatanın birliğini koruma, tedbiri elden bırakmama ve herhangi bir durumda tarafsız kalmama’ çağrısında bulundu. ‘Tarafsız kalmamak’tan neyin kastedildiği açıklanmamakla birlikte anlaşılan, partinin geriye kalan yöneticileri, 2019 başkanlık seçimi konusunda destekçilerine bir yönlendirmede bulunacak.

Bildirinin arkasında kimler var?

Kaynaklar Selamet’in dağıttığı bu bildirilerin arkasında Kemal Kamazi ve Abdulkadir Mugni gibi partinin eski yöneticilerinin yer aldığını ve Selamet Cephesi Başkan Yardımcısı Ali b. Hacc’ın bilgisi dâhilinde olmadığını belirtti. Parti Başkanı Abbasi Medeni ise yurt dışında yaşıyor.

Uzun yıllardan sonra Selamet Cephesi, siyasi tartışma sahasına ilk kez dönüyor. Daha önce Bin Hacc’ın camilerde destekçileri ile buluşması gibi ender görülen durumlar haricinde neredeyse hiç varlık göstermiyordu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum