Almanya'da mültecilere yönelik saldırılarda artış

Almanya'da mültecilere yönelik saldırılarda artış

Almanya'da mülteci yurtlarına düzenlenen saldırıların yükselişe geçtiği belirtildi.

 Almanya'da mültecilere yönelik saldırılar yeniden yükselişe geçti. Temmuz ile Eylül ayları arasında mülteci yurtlarına yapılan saldırılar bir önceki yılın aynı dönemine göre arttı.

Alman hükümetinin açıklamasında saldırılardaki şiddetin arttığı ve mülteci yurtlarına yapılan saldırılarda üç ayda 9 kişinin yaralandığı belirtildi. 2018 yılının ilk yarısında yaralı sayısı bir olarak kaydedilmişti.

Chemnitz'deki cinayet sağ protestolara gerekçe oldu

Sol Parti'nin iç politika sözcüsü Ulla Jepke mülteci yurtlarının hedef alındığı saldırıların yüksek düzeyde kalmasından endişe duyduklarını söyledi. Jelpke "Mültecilere yapılan saldırıların devamlı düşeceğine güvenenlerin durumun hiç de bekledikleri gibi olmadığını görmeleri gerektiği" uyarısında bulundu.

Eylül ayında Almanya'nın Chemnitz kentinde 35 yaşındaki bir Almanın Iraklı olduğu sanılan bir şahıs tarafından bıçaklanarak öldürülmesi sağcıların yoğun protesto gösterilerine yol açmıştı.

Almanya İçişleri Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre yılın üçüncü çeyreğinde düzenlenen iltica ve göçü protesto gösterilerine toplam 24 bin 800 kişi katıldı. Olaylı geçen protestolar sırasında 86 suç işlendiği de zabıtlara geçti. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.