Almanya'da Prusya monarşisi yanlılarına operasyon

Almanya'da Prusya monarşisi yanlılarına operasyon

Almanya'da monarşiyi hakim kılmak isteyen bir grubun 75 yaşındaki kadın lideri tutuklandı.

Alman polisi, Prusya'yı geri getirmek ve ülkede iç savaş çıkartmak amacı güttüğü iddia edilen bir grubun liderini gözaltına aldı.

İddialara göre söz konusu grubun hedefleri arasında koronavirüs pandemisi sırasında sokağa çıkma yasaklarını savunan Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'in kaçırılması da vardı.

Grubun ayrıca "iç savaş" hazırlığı için ülke içerisinde şiddetli bir elektrik kesintisine gitmeye hazırlandığı, bu kapsamda Almanya'nın elektrik altyapısını sabote etmeyi planladığı ileri sürüldü.

Polis nisan ayında halihazırda grubun 4 üyesini gözaltına almış ve gözaltına alınanlardan bir kişinin evinde AK-47'nin yanı sıra bir Nazi askeri üniforması ele geçirilmişti.

Son olarak polis, grubun lideri olduğu öne sürülen 75 yaşındaki bir kadının Almanya'nın doğusunda yer alan Saksonya'da gözaltına alındığını duyurdu.

Alman basınının kadını "terörist nine" olarak nitelendirdiği 75 yaşındaki Elisabeth R.cuma günü Alman Federal Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Bu kapsamda Savcılar, modern Almanya devletini meşru olarak görmeyen ve İmparatoru geri getirmek isteyen yaşlı kadının grubun lideri olduğunu savundu.

1. Dünya Savaşı sonunda İtilaf Devletleri ile Almanya arasında imzalanan Versay Anlaşması maddelerinin günümüzde geçerli bir hükmünün olmadığını savunan Elisabeth R.'nin Almanya'nın halen yasal biçimde bir monarşi olduğunu savunan yazılara imza attığı kaydedildi.

Almanya'da aşırı sağcı grupların arttığı gözlemleniyor.

Bu kapsamda polisin birçok gruba yönelik baskınlar gerçekleştirdiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.